VERSCHILLEN LITHIUM ACCU’S

Lithium Accu Verschillen

Lithium accu’s zijn inzetbaar voor verschillende doeleinden in de watersport. In een dichte boot (kajuit boot) volstaat een normale vervanging voor uw loodaccu. De accu staat immers droog en kan vaak permanent op zijn plaats blijven staan. Voor dit soort toepassingen hebt u geen waterdichte accu nodig. Bij Outdoorcells.com maken wij echter alleen maar waterdichte, draagbare en stootvaste lithium-ion accu oplossingen. Deze lithium accu’s verschillen van ander lithium accu’s op de markt. Het belangrijkste verschil zit in de waterdichtheid en lithium module met veiligheid cellen technologie. Ook verschillen lithium accu’s in samenstelling en chemie. Hieronder leest u wat deze verschillen inhouden.

Lithium- ion accu Pro box serie

Een Lithium Accu voor Zekerheid onder alle Omstandigheden

De nieuwste Lithium accu storm cases van OUTDOORCELLS zijn het resultaat van jarenlange doorontwikkeling van de allereerste Lithium outdoor box die we 6 Jaar geleden lanceerde.

2015 STORM CASE

Een Lithium- ion accu die u bij Outdoorcells.com aanschaft is veel meer dan een accu in een koffer. De originele storm case was in 2015 al uitgerust met zeer hoogwaardige lithium modules met safety cell technologie!

Lithium Pack Technologie

99% van de lithium-ion accu’s op de markt zijn opgebouwd uit cilindrische cellen. Deze vindt u bijvoorbeeld in uw elektrische fiets, laptop en elektrisch gereedschap. Het voordeel van deze ronde cellen is dat de vorm van de lithium module (samengesteld pack bestaand uit meerdere ronde cellen) eenvoudig ondergebracht kunnen worden in iedere type behuizing in lage capaciteit en uiteenlopende voltage’s, zoals de accu in uw fiets of accu schroevendraaier. Voor deze toepassingen waar de capaciteit laag ligt zijn de ”ronde” cellen zeer geschikt en veilig te gebruiken. Veel leveranciers van hoge capaciteit Lithium-ion accu’s voor outdoor gebruik waaronder hengelsport, nautische doeleinden en camping kiezen er echter ook voor om deze ronde cellen in grote accu’s, tot soms wel 100Ah of meer te gebruiken. Door het hoge aantal ronde lithium cellen die nodig zijn om deze capaciteiten te bereiken en de enorme hoeveelheid verbindingen tussen de ronde cellen neemt de betrouwbaarheid af en kwetsbaarheid toe! Een 100Ah lithium- ion (Li-ion) Accu die opgebouwd is uit ronde cellen kan tot wel 1000 verbindingen bevatten! (zie foto) Een extra bijkomend nadeel van cilindrische Li-ion cellen is dat ze zeer gevoelig zijn voor vocht. De geringste hoeveelheid condens zal op de lange termijn een ronde cell beschadigen (zie foto)

Safety Cell Techniek

De OUTDOORCELLS Storm Case Accu’s van Outdoorcells.com bevatten geen cilindrische (ronde) Lithium-ion (Li-ion) cellen. In plaats van ronde cellen worden platte cellen gebruikt (prismatische) Li-ion cellen met NMC samenstelling. Het voordeel is dat deze cellen extreem bestendigd zijn tegen hoge G- krachten en bijzonder geschikt voor vochtige en koude outdoor omstandigheden. Waar de ronde cell soms wel 1000 verbindingen heeft heeft de platte cel van Outdoorcells.com altijd maximaal maar 3 verbindingen per accu! Hierdoor word de kans op onveilige situatie tot het absolute minimum beperk en is de kans op storingen nihil. Om de betrouwbaarheid verder te vergroten zijn de drie interne verbindingen extra beveiligd met een relais waardoor het safety cell principe ontstaat. Naast deze eigenschappen bevat ieder Storm Case Lithium- ion accu een Batterij management systeem (BMS) die de Li-ion module beschermd tegen over en onder spanning, kortsluiting en te hoge ontlaad stroom. Daarnaast monitort en balanceert de BMS de ieder cell afzonderlijk om de maximale levensduur en oplaad cyclus te garanderen.