(VIS-) APPARATUUR AANSLUITEN – LITHIUM ACCU

waarom (vis-) apparatuur met stekker aansluiten…

(Vis-) apparatuur aansluiten met een gecertificeerde goedgekeurde stekker, wat is de beste aansluit optie? Zo vindt je in de leveromvang van een dieptemeter slechts een stroomtoevoer kabel met twee draden (Rood+ / Zwart -) of ook wel plus/min polen genoemd. Hetzelfde geld voor fluistermotoren en boeg trollers en alle ander visapparatuur voor hengelsport. In het beste scenario zal je een 12V Sigaretten Plug vinden in de leveromvang van jou elektrische pomp. Wanneer je de stroomkabels van jou visapparatuur uitrust met de correcte stekker profiteer je van een langere bedrijfstijd en betere prestaties van bijvoorbeeld jou elektromotor. Daarnaast bieden stekkers een hoge mate van veiligheid en kun je nooit verongeluk kortsluiting maken.

 

voor ieder apparaat de juiste stekker

Op de afbeelding hiernaast is een Anderson SB50 afgebeeld. Deze stekkers zijn uitermate geschikt voor alle fluistermotoren. Tevens zijn de SB50 connectoren verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld jou 24V Boeg Troller voorzien van een groene stekker en je dieptemeter met een blauwe stekker. Een blauwe stekker past niet op een groene, zo voorkomt je dat er per ongeluk een 12v apparaat op een 24V accu kan worden aangesloten. Bij VoerbootAccuNL zijn alle accu’s altijd standaard met een connector uitgerust. 12V Lithium accu’s hebben een zwarte of blauwe stekker. De 16.8V accu’s een Oranje, 24V een Groene, 36V een Gele en 48V een Rode Stekker. Doordat de stekkers gecodeerd zijn past een Gele stekker niet op een groene. Anderson stekkers bieden de veiligste manier om apparatuur zoals Fluistermotoren aan te sluiten. Het gebruik van stekkers maakt de inzetbaarheid stukken eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder! 

anderson sb50 blauw
visapparatuur aansluiten

stekker set lithium accu voor- gemonteerd

Op de afbeelding links is een stekker set afgebeeld. Deze stekker word veel gebruikt om te monteren aan de stroomverzorging kabel van dieptemeters. De stekker is een anderson SBS-Mini. Deze is uiteraard ook los verkrijgbaar. Het voordeel van een stekker met kabel is dat de montage makkelijker is en de kabel zeer flexibel, zo voorkomt men kabelbreuk. Tevens is de stekker/kabel set voorzien van een trekbeveiliging. Zo kom je niet voor verassingen te staan tijdens je vistrip en visapparatuur aansluiten. In de leveromvang van de stekker/kabel set is krimpkous en soldeertin voor elektronica inbegrepen. Wanneer u zelf geen ervaring hebt met solderen kunt u het beste een handig familielid of kennis vragen om het soldeerwerk te doen. Tevens kunt u het monteren/solderen van de stekker door VoerbootAccuNL laten uitvoeren.

 

stekker monteren elektrisch buitenboordmotor

Een Fluistermotor of front troller kunt u het beste voorzien van een originele Anderson SB50. Hierdoor levert uw motor meer kracht en is tevens de vaartijd op een acculading langer. Zorg altijd dat u een originele Anderson stekker monteert, imitatie stekkers veroorzaken veel problemen zoals oververhitting, hoge weerstand waardoor de vaartijd aanzienlijk verkort word. Bij slecht contact kan uw fluistermotor, accu en/of laadapparaat beschadigen! Bij VoerbootAccuNL vindt u alleen originele Anderson Stekkers. Tevens kunnen wij de stekker aan uw visapparatuur monteren. Wij beschikken over origineel en gecertificeerd Persgereedschap van Anderson. Zo ontstaat een zeer stabiele verbinding en werkt uw visapparatuur optimaal!